Frikadeller smager altid godt
Hvor mange frikadeller har du på tallerkenen ad gangen?
Kan du huske, om du tager 2,3 eller måske 4 frikadeller over på tallerkenen, når du spiser? Det kommer selvfølgelig an, på hvor store frikadellerne er, men lad os bare sig sådan en helt almindelig frikadelle, som du spiser til aftensmaden.
Mange vil sikkert sige 2 stk. til første portion. Så kan du også tage ekstra anden gang. Det er nok også meget passende, for frikadeller bliver jo ofte serveret med tilbehør, som mætter godt. Tænk på kartofler med sovs eller måske stuvet hvidkål. Eller den evige klassiker med frikadeller og kartoffelsalat i en varm eller kold variant.
Frikadeller kan varieres på mange måder
I denne artikel taler vi primært om frikadeller lavet af hakket svine- og kalvekød, eller blot rent svinekød. Det vil sige den helt klassiske frikadelle. Men det er selvfølgelig også muligt at lave frikadeller af eksempelvis hakket kyllingekød eller kalkunkød. For ikke at tale om en anden klassiker som fiskefrikadellen.
Du kan vælge at give den klassiske frikadelle dit eget præg. Nogle vælger eksempelvis at tilsætte lidt chili for at give modspil til det lidt fede svinekød. Så er der nogle som tilsætter havregryn eller revne gulerødder, men det er nok mest for at få mængden af fars til at fylde mere.
Hvordan steger du dine frikadeller?
Er du til smør, margarine, olie eller måske et blandingsprodukt, når du skal stege frikadeller? Alle har sikkert deres favoritfedtstof, når de skal stege. Det kan have betydning for både frikadellens smag og udseende, hvilket fedtstof du vælger. Smørret bidrager med meget smag, mens olie nok er bedst, hvis du vælger at stege ved høj varme.
Hvor finder du en god opskrift på frikadeller?
Hvis du leder efter den helt klassiske opskrift på frikadeller, så skal du altså klikke lige her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/33005/danske-frikadeller. Hvis du følger opskriften på linket, så får du den perfekte frikadelle.