Inspiration til altan-indretning

29 June 2022
Marie Pedersen

Er du den heldige indehaver af en altan, men er du i tvivl om, hvordan du kan indrette den? Så læs med her, og få 3 tips til, hvordan du gør din altan klar til lange, hyggelige sommeraftener, eller et helt perfekt sted til at drikke morgenkaffe. Er du ved at renovere din altan, eller har du tanker om at gøre det, kan du bl.a. finde inspiration hos Klarfönster.

Skab liv med lys og planter

Vil du skabe stemning og hygge på din altan, kan du indrette den med planter og belyse altanen med lyskæder. De fleste altaner er store nok til at blive pyntet med planter, enten stående på jorden eller hængende på væggen. Dette skaber en stemning af hjemlig hygge. Du kan også indrette din altan med en eller flere altankasser med planter.

Altandörr

Indretning af en lille altan

Har du en lille altan, er der stadig mulighed for at indrette den, så den bliver hyggelig og indbydende. Det kan være en fordel at tænke i multifunktionelle møbler, når du skal indrette en altan med et lille areal. Du kan f.eks. indrette altanen med en bænk, der både kan bruges som siddeplads og som opbevaring af f.eks. puder eller hynder. Derudover findes der mange smarte løsninger, til netop små altaner. Du kan f.eks. få både borde og tørrestativer, der kan hænges på rækværket.

Skab et hyggeligt rum

En anden måde hvorpå du kan skabe et hyggeligt rum, er ved at sætte afskærmning op på din altan. Der findes mange forskellige typer afskærmning, og de fæstnes typisk på altanens rækværk. Afskærmning giver dig både privatliv og et hyggeligt, lille rum. Det kan f.eks. være en god løsning, hvis du bor i stuen eller på første sal, eller hvis du bare godt kan lide at din altan er afskærmet fra omkringliggende altaner og lejligheder.

More articles