Vælg rigtigt når du køber parfume

12 January 2021
Astrid Pedersen
image

editorial

Det er vigtigt at bruge en parfume, som passer til dig. Dette kan måske lyde som en selvfølge, men faktisk er det ikke så enkelt endda. I det følgende kan du læse mere om, hvorledes du vælger den helt rigtige parfume lige fra starten.

Hvordan ved jeg, om en parfume er den rette?

Når du skal købe parfume er det vigtigt at du ser – eller rettere snuser – dig godt for. Du bør ikke købe en parfume blot fordi den er markedsført af en bestemt kendis eller en celebrity som er oppe i tiden.

Det er ikke reklame og emballage som afgør hvorvidt en parfume passer til dig. Det er udelukkende parfumens kemiske sammensætning og hvorledes den spiller sammen med din egen krops duft som bestemmer hvorvidt du kan bære en parfume.

Prøv din nye parfume, før du køber den

Den eneste måde hvorpå du kan finde den helt rigtig parfume er ved at teste parfumen på din egen hud. Parfumen skal have lov at sidde et par timer, hvorpå top noterne fordufter og grund noterne i samarbejde med de stoffer, som udskilles gennem din egen hud, udvikler den endelige duft.

I de fleste stormagasiner med et tilhørende parfumeri finder du test udgaver af alle de kendte parfumer. Du kan påføre parfumen under øret eller på håndledet hvor huden er tynd. Du skal kun prøve én parfume ad gangen – og du skal lade en veninde hjælpe dig med at afgøre om parfumen er den rette for dig når den har siddet et par timer.

Når du så har fundet en god parfume, som du godt kan lide og som passer til dig, kan du vælge at bestille den online. Hos Sephora finder du et stort og velassorteret udvalg af parfumer fra kendte brands. Find og bestil din nye parfume i den online shop på sephora.dk.

More articles