Vælg bådudstyr af høj standard – det kan godt betale sig

21 February 2023
admin

Når det kommer til lystsejlads, er det vigtigt at have det rette udstyr. Fra sikkerhedsudstyr til navigationsudstyr og komfortudstyr er der mange ting, man skal have styr på, inden man begiver sig ud på vandet.

Tryghed ombord på det gode skib

Sikkerhedsudstyr er det første, man skal tænke på. Det inkluderer redningsveste til alle ombord, en redningsflåde, brandbekæmpelsesudstyr, nødblus og et godt anker.

Det er også vigtigt at have en førstehjælpskasse og en radio, så man kan tilkalde hjælp, hvis det skulle blive nødvendigt. Og samtidig er det en god idé at have en bådshage og en redningsline ombord, så man kan trække personer op af vandet, hvis de falder i.

bådudstyr

Sikker søfart med klar navigation

Navigationsudstyr er også vigtigt, når man sejler. En GPS og en kortplotter kan hjælpe med at holde styr på, hvor man befinder sig, og hvor man skal hen. Det er også en god idé at have en god kompas ombord, så man kan navigere efter himmelretningerne, hvis GPS’en skulle fejle. En VHF-radio er også vigtig, da den kan bruges til at kommunikere med andre både og til at modtage vejrudsigter.

Ankerudstyr er også vigtigt at have ombord. En god ankerkæde og ankerline kan sikre, at båden bliver liggende på plads, selv i stærk strøm og vind. Det er også vigtigt at have en ankerstopper og en ankerlygte, så man kan se, hvor ankeret ligger henne om natten.

Endelig er der vedligeholdelsesudstyr, som man også skal have styr på. Det inkluderer en bådbørste, en spand og en svamp til at vaske båden, en oliepumpe til at skifte olie, og en batterilader til at holde blandt andet navigationsudstyrets batterier opladet.

Det kan godt betale sig at finde dit bådudstyr i en online shop. Klik ind og find alt hvad du skal bruge til din sejlads på marinelageret.dk.

More articles