Teksten på din hjemmeside er vigtig for, hvor højt op du kommer i søgningerne

19 April 2021
Emilie Ann Jacobsen

Det er selvfølgelig afgørende for din virksomhed, at jeres hjemmeside ligger højt oppe i søgningerne på en søgemaskine. Det bliver blandt andet afgjort af kvaliteten af teksten på siden. Det skal både være nemt for dine læsere og for søgemaskinerne at afkode, hvad der står på siderne. Når læserne er tilfredse med indholdet, vil de typisk klikke sig videre til andet indhold. Når søgemaskinerne hurtigt kan finde ud af, hvad siden handler om, vil den oftere havne højt i en søgning. 

Det tager selvfølgelig lang tid for dig, hvis du selv skal producere en masse tekst til hjemmeside. Derfor er det en god ide, at du får nogle andre til det. Det kan for eksempel være et bureau som Wordpens.com. De har stor erfaring med at skrive tekster for andre og har mere end 200 freelancere tilknyttet. Du kan derfor få skrevet dine tekster i løbet af meget kort tid, hvis du ønsker det. 

Din hjemmeside er aldrig færdig

Når du har en hjemmeside, kan det være fristende for dig, at du på tidspunkt siger, at nu er den færdig. Men en hjemmeside er aldrig færdig. Det er ikke som en bog, hvor du skriver den færdig og får den udgivet. En hjemmeside bliver ved med at forandre sig – eller skal i hvert fald optimalt blive ved med at forandre sig, fordi nettet bliver ved med at forandre sig. 

Det er forskelligt, hvad søgemaskinerne lægger vægt på. Hvis Google ændrer deres algoritmer, og din hjemmeside ikke passer til de nye algoritmer, ryger den ned i bunden, og så får du ingen opmærksomhed. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at blive ved med at tilpasse teksten og skrive ny tekst til den – eller at få andre til at gøre det. For hvis du ikke interesserer dig for at sætte dig ind i SEO og at skrive tekster, er det en god ide, at du får andre til at gøre det for dig. 

More articles