Tag et smut til regnskoven og se den med dine egne øjne

22 august 2021
Anders Lundtang Hansen

Regnskoven kan blive et lidt fjernt foretagende for dig, når du kun hører om stedet i medierne, der har lagt et filter ned over, hvad de gerne vil præsentere for dig.

Du får at vide, at filmene portrætterer enten regnskoven i et alt for pænt lys, eller også er det for meget et dommedagsscenarie at se på.

Selv dokumentarfilm har jo også valgt, hvordan de har tænkt sig at vinkle deres historier.

Så når man hører så mange forskellige udmeldinger med, hvordan det står til i regnskoven verden over, så kan det være svært at finde ud af, hvad der er det retvisende billede.

Man støder jo på sådan noget som at gøre noget godt for regnskoven via https://shop.verdensskove.org , og man vil gerne tro på det, men hvor vedkommende er det lige for en selv?

Det kan det blive, når man besøger det og finder ud af, hvor vigtigt det er at bevare dette sted for menneskeheden.

Tag til en udvalgt regnskov i verden

Nu finders der regnskove forskellige steder i verden, og selvom det kan virke langt væk i forhold til Danmark, så kan det nogle gange gøres billigt at komme dertil.

Man kan endda vælge at udføre noget frivilligt arbejde i området, som kunne have at gøre med regnskoven, så man selv kommer ind og mærker den og snakker med de lokale om deres forhold til stedet.

Den slags oplever man ikke i nyhederne, så det er her, at man på egen krop får en forståelse af, hvor relevant det er at gøre noget godt for regnskoven.

Du vil nok opleve spændende dyre- og plantearter, som vil imponere dig gevaldigt meget.

På den måde bliver det lettere for dig at forstå, hvad der foregår her, som du kan komme hjem og fortælle om og være med til at gøre en forskel for.

Måske kommer du endda igen!

Flere Nyheder