Spar tid og kræfter med højbede

24 August 2020
Lotte Hindsberg

Som passioneret haveejer er året delt op i 2. Sommerhalvåret hvor man kan være i haven og vinterhalvåret, hvor man går og drømmer og planlægger næste sæson. Som sommersæsonen nærmer sig vil vindueskarmen og alle borde langsomt blive fyldt med planter og stiklinger og postbudet kommer på overarbejde, med alle de frø som leveres i postkassen. Og haveejeren? Han går rundt med et lykkeligt smil som bliver større og større som sæsonen nærmer sig.

En af de måder man nemmest kan få plads til alle sine planer uden at knokle sig halvt ihjel er et højbed. Et højbed kan komme i stort set alle former og størrelser og kan passe ind i hvilken som helst have. Store som små. 

Tips og viden omkring højbede

Uanset om du selv bygger dine højbede eller om du køber dem færdiglavet er der nogle ting der er vigtigt at huske. Det er en god ide at stille højbedene så der er god plads i mellem de forskellige højbede. Der skal være plads så det er muligt at komme rundt med en græsslåmaskine eller en trillebør. 

Samtidig skal de ikke være bredere end 1,5 meter, da det ellers kan være svært at nå ind til midten af bedet og fjerne ukrudt.

Det er også en god ide at højbedet er højt. Det gør det nemmere at fjerne ukrudt, uden at det gør ondt i ryggen. 

De praktiske flamingokasser

Mange haveejere har også et drivhus, hvor de blandt andet dyrker tomater, chili og agurker. Det er planter der har brug for masser af vand. Det tager lang tid at vande og derfor vælger mange at dyrke deres planter i flamingokasser, som kan fyldes op og så er der vand til flere dage. De er imidlertidig ikke særlig kønne. De kan gemmes væk i et højbed, der er designet til at skjule flamingokassen.

More articles