Sådan rengør du dit badekar

18 October 2021
Steffen Hansen

editorial

Det er dejligt at have et badekar sit hjem. Her kan du nyde herlige bade, hvor du kan få slappet af efter en hektisk uge. Hvis dit badekar skal have lang levetid, så er det vigtigt du får den rengjort i ny og næ. Læs med i dette indlæg, om hvordan du rengør dit badekar. 

1. Almindelig rengøring

Som alt andet i dit badeværelse, så skal dit badekar også have almindelig rengøring i ny og næ. Det kan være med universalrengøring, hvor du kommer i bugt med snavs eller støv, der har sat sig i bunden af dit badekar. Det kan også være rester fra dit bad, såsom sæbe eller hår, der ligger i bunden af badekarret. Du skal blot være sikker på, at det rengøringsmiddel som du bruger, ikke kommer til at ødelægge emaljen. 

2. Hvid eddike

Du kan også prøve dig frem med at bruge hvid eddike til at fjerne eventuelle kalkrester eller andet skidt, som du har besvær ved at få af ved almindelig rengøring. Eddiken kan nemlig opløse det kalk, der har sat sig fast. Lad det virke i 15-20 minutter, før du skyller det efter med rent vand og sæbe. Du kan gøre denne proces jævnligt, ligesom du afkalker din kaffemaskine. 

3. Emaljering 

Hvis du har et ældre badekar, som har et par år på bagen, så kan du overveje at få lavet re-emaljering. I stedet for at skrubbe og skure med skurecreme, der kan føre til ridser eller andre mærker, så kan du få ny emalje på dit badekar. Det kan fjerne gamle gule mærker i dit badekar, som du har kæmpet med i flere år. Det kan godt betale sig, for så du slipper for at skulle investere i et helt nyt badekar. Du kan finde professionelle, der kan udføre emaljering for dig på dit badekar. Vi kan anbefale, at du besøger: https://emaljering-af-badekar.dk/rengoring-af-badekar/.

More articles