Renovering af badekar med ny solid emalje

02 November 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du træt af det slidte og grimede badekar som står og fylder i dit badeværelse? Så bør du overveje at lade det istandsætte.

Kan man renovere et badekar?

Det korte svar på spørgsmålet stillet i overskriften er ja – det kan godt lade sig gøre at sætte et gammelt slidt badekar flot i stand. Det kræver blot hjælp fra en erfaren badekarsmaler. I hvert fald hvis resultatet skal være helt optimalt.

Kan jeg selv sætte mit badekar i stand?

Når et badekar skal renoveres foregår det ved en proces som kaldes for reemaljering. Ved en reemaljering fjernes den gamle emalje og erstattes med en ny én af slagsen.

Dette lyder måske vældig enkelt. Men en reemaljering kræver en sikker hånd, en god portion tålmodighed, de rette materialer og professionelt udstyr. Derfor bør du ikke selv kaste dig ud i renovering af badekar, men overlade opgaven til en professionel fagperson.

En sådan kaldes for en badekarsmaler og vil på blot fire timer kunne genskabe den smukke og skinnende emalje på indersiden af dit badekar. Og dette til en langt lavere pris end hvad en udskiftning af badekarret ville koste.

Hvordan foregår renovering af badekar?

En badekarsmaler vil altid starte med at slibe karrets inderside og rense den op så den fremstår ganske glat og fri for ujævnheder. Dernæst vil han påføre epoxy grunderen som er den ene del af den komposit som udgør den nye emalje.

Efterfølgende vil polyuretan blive påført i tynde lag indtil det ønskede resultat – en smuk og ensartet emalje – er opnået. Sluttelig skal emaljen have lov til at hærde i omtrent et døgns tid. Og så vil dit badekar stå som nyt, klar til atter at blive taget i anvendelse.

Du kan få hjælp til renovering af badekar hos Emaljespecialisten – klik ind og læs mere på https://www.emaljespecialisten.dk/renovering-af-badekar/ 

More articles