Professionel alkoholbehandling uden medicin

09 oktober 2018
Astrid Pedersen
Professionel alkoholbehandling uden medicin

Har du haft et misbrug tæt inde på livet? Er du selv eller en af dine nærmeste misbrugsramt – og er det kommet så langt ud, at det virker, som om der ikke er nogen vej tilbage? Så fortvivl ikke. Det er faktisk muligt at komme afhængighed og misbrug til livs, også selv om det kan virke, som om misbruget er det eneste, man har i behold.

Misbrug og afhængighed ødelægger liv

Misbrugsramte mennesker har det nemlig med at miste alt, hvad der tidligere udgjorde deres liv, bid for bid. Enten på grund af isolation – mange misbrugsramte, uanset om der er tale om alkoholikere, pillemisbrugere, eller ludomaner – skammer sig så meget over deres afhængighed, at de, mere eller mindre bevidst, skærer andre mennesker ud af deres liv. Bekendte og kolleger, som ikke er så tætte relationer, kan tolke dette som selviskhed og arrogance.

Men for familie og nære venner kan det virke ganske uforståeligt og sorgfyldt at være vidne til – og meget opslidende at skulle stå igennem. Når misbruget får overtaget, kan det således føre til tab af såvel formue, job, og bolig som familie, venner og andre nære relationer – og i sidste ende én selv. Et af kendetegnende ved det giftige misbrug er nemlig, at det kan nedbryde personligheden, så den misbrugsramte til sidst slet ikke er til at kende igen.

Kom tilbage på sporet med en professionel behandling af alkoholmisbrug

Det er til alt held muligt at få sit liv igen efter et ophørt misbrug. Det kræver, at man er ude af afhængigheden, og får professionel hjælp til at udføre det nødvendige stykke arbejde. Hos Behandlingscenter Stien kan du eller din pårørende få hjælp til alkoholmisbrug uden brug af kemikalier så som antabus. Behandlingen tilrettelægges individuelt efter den anerkendte metode Minnesota modellen. Du kan læse mere om alkoholmisbrug og Minnesota modellen på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder