Pas på med ikke at grovæde! Det bør man undgå!

06 April 2021
Anders Lundtang Hansen

Det giver sig selv, at hvis man vil tabe sig, så skal man indtage færre kalorier, end man forbrænder.

Så simpelt er det regnestykke, som selv dem, der har svært ved matematik, bør kunne finde ud af!

Hvordan man så vælger at benytte sig af det regnestykke, hvor længe og i hvilket omfang, er helt op til en selv, og det findes der da også en masse forslag til, hvordan man gør det bedst – og der kommer da sikkert også flere til.

Det kommer desuden også meget an på den enkelte person – der også løbende forandrer sig – hvad der egner sig bedst for vedkommende.

Men det at grovæde behøver ikke alene at være noget, som man skal holde sig fra for ikke at tage på, for det kan også være farligt for en, og her tænker vi ikke derudover på for meget fedtindtag, kunstige sødemidler og meget andet, men at kroppen generelt ikke har godt af at spise for meget for hurtigt.

Tag en slapper med alt det indtag af mad

Man kan for eksempel blive fristet af sådan en omgang catering i Esbjerg, men så skal man huske på, at øjet kan spise mere, end hvad maven kan holde til.

Derfor skal man som det første ikke spise på tom mave, da man så har større tendens til at spise mere og hurtigere.

Desuden bør man tage mindre tallerkener at øse maden op på, hvis der er den mulighed, og ellers skal man forsøge at spise langsommere.

Dette kan man gøre ved at tygge ens mundfulde ved at tælle dem inde i sig selv, huske at drikke vand – der også lægger sig i maven – og måske snakke med andre om bordet (uden at kløjes i maden!), så man ikke æder for meget.

Man kan få ondt i maven af at spise for meget, og man kan ende med at brække sig af at have spist for meget.

More articles