Oprethold din ædruelighed med AA møder

07 April 2021
Astrid Pedersen

editorial

Når du opsøger alkoholbehandling på et misbrugscenter vil behandlingen i mange tilfælde foregå efter det der kaldes Minnesota modellen. Denne model er bygget op omkring evidens baserede terapeutiske modeller samt det meget kendte tolvtrins program.

I løbet af et behandlings forløb vil du gennemgå disse trin som i meget høj grad handler om at bibringe dig erkendelse af din situation samt et realistisk billede af hvorledes dit misbrug har påvirket dit liv og dine omgivelser. Dette viser sig som oftest at være en særdeles effektiv behandlings metode. Og for at opretholde den gode kadence efter et endt behandlings forløb kan du med stor fordel deltage i AA møder.

Hvad er AA møder?

AA møder er møder for alkoholikere som ønsker at slippe fri af deres afhængighed. AA møder foranstaltes af AA, også kendt under navnet Anonyme Alkoholikere, eller Alcoholics Anonymous, som bevægelsen hedder i USA. Det var nemlig i USA at denne bevægelse første gang så dagens lys, hvor alkoholikere i 1930’ernes forbudstid indså at de ved at hjælpe hinanden sammen kunne finde en vej ud af misbrug og afhængighed.

Det er også AA som har udviklet det berømte tolvtrins program som i modificeret form bruges i forbindelse med alkoholbehandling i hele verden den dag i dag. En af de bærende søjler i tolvtrins programmet er AA møder. Disse møder tjener som støttepiller for alkoholikere som søger hjælp til at holde sig ædru. På et AA møde kan man finde ligesindede, og søge støtte og trøst i hinandens selskab når trangen til alkohol bliver for overvældende.

Man behøver ikke at være stoppet med at drikke for at kunne deltage i et AA møde. Det eneste der kræves er at man har et sandt og genuint ønske om at være ædru, og at man er villig til at modtage den hjælp som tilbydes. Du kan læse mere om AA møder på behandlingscentersoebypark.dk

More articles