Miljøvenlig opvarmningsform

13 February 2018
admin

editorial

Hvad er en varmepumpe egentlig, og hvordan kan det være, at denne løsning er blevet populær, når det kommer til opvarmning og nedkølning af hjemmet? En varmepumpe anvender køleteknologi og omdanner hermed udendørsluft til varme. Det er altså luftens energi, der benyttes, og en varmepumpe udgør dermed en miljøvenlig løsning, når det kommer til opvarmning. En varmepumpe bidrager ikke til drivhuseffekten, og den tærer ikke på jordens ressourcer. Mange kan tydeligt mærke skiftet til varmepumpe på el-regningen. Det er muligt at spare op til 70% på varmeregningen med en energieffektiv varmepumpe. Mange vælger at anskaffe sig en varmepumpe, der kan fjernstyres – også langt fra hjemmet. Et mærke som Panasonic gør eksempelvis dette muligt ved at benytte en cloud-baseret internettjeneste. Du kan hermed fjernstyre varmepumpen og dermed det indeklima langt hjemmefra – og hermed sørge for at dit hjem har den perfekte temperatur, når du vender tilbage. Det er ikke kun privatpersoner, der benytter sig af en løsning med varmepumpe – det er også en løsning, der anvendes i erhvervsmæssige sammenhænge.

Varme om vinteren og kold luft om sommeren

En varmepumpe kan sikrer både behagelig køling i sommeren og god opvarmning i de kolde vintre. I det kolde nordiske klima er en Panasonic varmepumpe et godt bud på en løsning, da mærket netop producere varmepumper, der kan klare det kolde, nordiske klima. Helt ned til -35 grader producerer varmepumpen altså stadig varme og sikrer en stabil indendørstemperatur i dit hjem. Om sommeren køler varmepumpen rummene alt efter behov. 

Kig efter SCOP og COP værdierne

Det er essentielt at finde en varmepumpe, der har høje SCOP og COP værdier, men hvorfor nu det? De to værdier dækker over lidt det samme – COP er forholder mellem den strøm, som varmepumpen forbruger, og den varme som den producerer. Altså varmepumpens ydelse. Jo højere, jo bedre. SCOP er også et mål af ydelsen, men målt over en hel sæson.

More articles