Marguerit-serien fra danske Georg Jensen – en sikker vinder!

24 October 2019
Pernille Skovgaard

editorial

Det danske smykkefirma, Georg Jensen, er nok landets mest kendte,- og anerkendte samt afholdte smykkeproducent. Firmaet har en historie, der er mere end 100 år gammel, og her kredses om værdier som sublimt håndværk, eviggyldigt design og unik æstetik.

Georg Jensens egen grundlæggende idé var at kreere et såkaldt “demokratisk design”, der havde ikke kun skønhed, men også en funktion. Georh Jensen var en særligt habil smykkehåndværker, og han havde et enestående æstetisk blik. Desuden kunne han hurtigt spotte nye talenter indenfor branchen, hvilket lagde grundstenen for virksomheden, der opstartede i København i 1904.

Designstilen ved virksomhedens opstart omkredsede de linjer, der er karakteristiske for stilarten “Art Nouveau”, men Georg Jensen tilføjede egne signifikante anstrøg, der til stadighed identificeres i smykkerne. Georg Jensen gjorde sig i eksempelvis stiliserede blomster, hvilket blandt andet bunder i hans store glæde ved ophold i naturskønne omgivelser. Netop disse blomster ses idag i en af hans mest populære smykkeserier, nemlig “Marguerit-serien”. Der bliver løbende arbejdet på tilføjelser til denne serie af virksomhedens dygtige designere. Når nye produkter tilføjes, vedbliver smykkerne at være både trendy og relevante, og imødekommer den moderne forbrugers ønsker.

 

Faktisk hedder Marguerit-serien “Daisy”, men omtales oftes som marguerit smykker. Der findes mange årsager til seriens popularitet – alle smykkerne er designet smag,- og stilfuldt, og designet er tidsløst. Desuden har mange mennesker en eller anden form for tilhørsforhold til netop disse smykker, da på fineste vis symboliserer dansk tradition og repræsentere dansk smykkehåndværk i høj kvalitet.

Hos fangels.dk finder du et kæmpe udvalg af Marguerit-smykker; fingerringe, halskæder, armbånd og øreringe, der fås i mange variationer. Der vil altså med garanti være noget, der passer til lige præcis din stil. Desuden er det oplagt at mixe og matche smykkerne. Er du på udkig efter en gave, er det også oplag at gå på opdagelse på fangels.dk.

More articles