Mangler du inspiration til renoveringen?

25 October 2021
Steffen Petersen

editorial

Det kan være en lang og kedsommelig proces at renovere hus. Det gør sig særligt gældende, hvis der er tale om en totalrenovering, hvor du ikke bare skal male nogle vægge, men renovere alt i hele huset. Vi vil derfor forsøge at give dig nogle idéer til, hvor du selv kan starte og hvor det kan være en god idé at indhente hjælp fra professionelle. 

 

 

1. Dine gulve er vigtige

Dine gulve er i mange tilfælde en stor del af renoveringen og særligt hvis der er tale om en totalrenovering. Hvis du har købt et håndværkertilbud, så er der ingen garanti for, hvordan gulvet ser ud og hvilken tilstand gulvet er i. Dette gør sig særligt gældende, hvis der er gulvtæppe på, når du køber huset. Der er sjældent noget mere spændende end at rive et gammelt gulvtæppe af, for det er nemlig afgørelsens time. Der kan både gemme sig et smukt trægulv under de gamle tæpper, som blot trænger til en afslibning, men du kan også være så uheldig, at trægulvet under tæpperne er helt ødelagt. Vi håber selvfølgelig på førstnævnte og i det tilfælde skal du finde en i dit område, som sliber gulve og du kan f.eks. søge på gulvafslibning gentofte.

 

2. Tag og facade 

Hvis vi rykker fokus udenfor, så er der ofte også en hel renovering her. Tager vi igen udgangspunkt i, at du har købt et håndværkertilbud, så er der stor risiko for, at der skal skiftes nogle ting såsom tag, vinduer og døre og måske trænger facaden også til en omgang maling. Hvis du selv er håndværker, så vil du formentlig kunne udskifte nogle af disse ting selv og ellers er det en god idé at kontakte et tømrerfirma, hvis hele dit tag skal skiftes og et malerfirma, hvis hele facaden trænger. Det afhænger selvfølgelig af dit budget og det er da bestemt heller ikke umuligt at gøre disse ting selv. 

More articles