Man kan også få døre helt af glas

10 November 2021
Anders Lundtang Hansen

Eller, det vil sige, at dørene næsten er af glas, for rammerne til dem samt en eventuel lås er ikke af glas, men resten af dørpartiet er lavet af glas.

Man kender kan finde sådan en dør her: Klarvinduer.no.

De fleste kender måske mere den slags døre som dem, hvor det mere er den øverste halvdel, hvor der er et glasparti, og så har man den nederste del som “almindelig” dør af et materiale fra træ til jern eller andet, som der ikke er til at se igennem.

Den slags vælger man specielt som terrassedør, men man kan også vælge den type som hoveddør, men hvis det ikke er noget, hvor man ønsker, at folk kan kigge igennem, så kan man vælge det som materet glas – og det kan nogle gange fås i forskellige farver og endda i samme rude, som man kender det fra kirkeornamentering.

Men hvorfor skulle man så vælge en hel dør af glas?

image

Døren af glas giver lys og åbenhed

Inde i hjemmet kan det være en god deledør, men hvor der stadig er åbenhed, så man kan kigge rundt, og der kommer lys gennem lokalerne, men man kan lukke af og stadig have en samtale kørende, uden andre udefra kan lytte med.
Derfor er den løsning en, man tit ser i kontorbygninger med videre.

I hjemmet kan man dog stadigvæk vælge den som hoveddør, hvis man ønsker dette, men den hele glasdør er især populær at bruge som terrassedør.

Det giver god mulighed for at få et flot lysindfald, og så kan man bedre kigge ud på ens have og terrasse hele året rundt og følge med i årets gang – så skal man bare selvfølgelig have en udgave, som der kan holde på varmen.

Og så er det praktisk, at man eventuelt kan kigge ud på børnene, der leger i haven, så man kan holde øje med dem.

More articles