Malerfirma om at være bange for farver

14 October 2020
Camilla Skøtt
image

editorial

Det kan næppe komme bag på dig, men de fleste danskere bor med hvide vægge. Det betyder, at langt de fleste maleropgaver omhandler hvid maling – og dét kan være en smule kedeligt, hvis du spørger malerne selv.

Vi har talt med et malerfirma, fordi vi er lidt nysgerrig på alt det her med farver i boligen. Det er populært som aldrig før, og det ene boligprogram efter det andet viser, hvordan unge som gamle kappes om at male vildere og flottere farver fra gang til gang. Men hvis farver er så populære, hvorfor i alverden bor de fleste danskere så med helt almindelige hvide vægge?

Malerfirmaet mener, at det skyldes en generel angst for farver. En frygt for at det ikke virker. Men det er slet ikke så svært at arbejde med farver, hvis man bare vil bruge lidt tid på at sætte sig ind i dem og mærke efter, hvilke farver man godt kan lide. Det er nemlig ikke modeluner, der skal definere dit farvevalg, forklarer malerfirmaet – det skal din egen smag.

Vær tro mod dig selv i dit farvevalg

Det er let at lade sig friste af boligmagasinernes udvalg af farver på væggene, men det er ikke altid den bedste løsning. For det første ser farver forskellige ud på forskellige vægge og i forskelligt lys, og for det andet har vi bare ikke allesammen samme smag.

Ifølge malerfirmaet er det bedste, du kan gøre, at være tro mod dig selv. Hvilke farver omgiver du dig med i forvejen, hvilke farver gør dig glad; det er nemlig de farver, der som regel også passer bedst til dit hjem. Er du usikker, kan du overveje at invitere maleren med hjem for at give et tilbud og få en snak om farvevalg – der er masser af gode råd og vejledning at hente hos fagfolkene.

More articles