Malerfirma: Farver gør dig glad

13 October 2020
Camilla Skøtt

editorial

Der er ingen tvivl om, at farver påvirker humøret, og ligesom mange af os kan mærke, hvordan sommerens solskin løfter både sind og krop, betyder farver også alverden for dit velvære – det forklarer malerfirma i dagens artikel.

Farver påvirker dit humør på forskellige måder, og de kan ikke kun gøre dig glad – du risikerer også at farver kan gøre dig trist, ængstelig eller endda mere vred end normalt.

Men hvordan påvirker farverne dig – og hvilke skal du vælge til dit hjem? Det har vi taget et kig på, så læs med efter billedet.

Sådan påvirker farver dig

Farven gul er en af de mest oversete farver herhjemme, og det er en skam. Den har ry for at være “misundelsens farve,” men faktisk er det helt forkert. Gul kender vi nemlig fra solen, og derfor signalerer den fornyelse og livskraft, ligesom farven kan styrke din evne til at koncentrere dig.

Overvejer du gul i hjemmet, så gå efter en dyb nuance, der får dig til at tænke på sol og varme.

Farven blå er en farve, der giver dig overblik og glæde i livet, og der siges, at det er en farve, der er god mod depression og triste miner.

Blå er altså en farve, du sagtens kan vælge til hjemmet, og du kan roligt gå efter den himmelblå farve, vi allesammen bliver så glade af at se.

Farven rød er en farve, vi stort set aldrig ser på væggene derhjemme. Det er lidenskabens farve, og det er videnskabeligt bevist, at pulsen bliver hurtigere og hjerne- samt aktivitetsniveauet stiger, når vi omgiver os med farven.

Rød er nok ikke en farve, der egner sig specielt godt til køkkenet eller stuen, hvor du gerne vil have ro og dejlig stemning – men du kan overveje den i soveværelset, hvor du måske kan udnytte den lidenskabelige energi.

More articles