Måder og metoder til at mærke om ventilationen er god eller ej

06 January 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Nogle dage fryser man, og andre dage har man det virkeligt varmt.

Det er ikke altid, at den slags passer sammen med vejret, og lettere drillende kan man få at vide, at man måske bare er ved at komme i overgangsalderen, hvor ens indre termostat går lidt amok.

Men derfor har man jo stadigvæk krav på at have den rette ventilation med den rette temperatur, om man så ønsker decideret gennemtræk med godt med kulde for at lufte ud, eller om der bare lige skal være en lettere luftig gennemstrømning hele tiden eller i kortere perioder.

Dette gælder både, når man er derhjemme, og når man er på arbejde, for god ventilation er med til at sikre, at man har det godt og kan være produktiv, om det så er som ansat eller familiemenneske.

Nogle gange bemærker man ikke, hvis man får det skidt, mens man er aktiv på den ene eller anden måde, mens man er i et lokale, fordi ubehaget kan komme snigende grundet dårlig ventilation.

Det kan man notere sig på flere måder, så man ved, om man skal have ændret mulighederne for ventilation eller ej.

Stik fingeren – figurativt – i ventilationen

Hvis du oplever gentagende ubehag i det samme lokale, som du skal opholde dig i i lang tid, så er det måske ikke larmen, dårlig søvn dagen før eller madpakken, der er problemet, men luften i rummet.

Så hvis det gentager sig, så skal man måske melde det.

Oplever man en trækvind, selvom der ikke burde være der, er ventilationen måske i stykker, eller hvis man ikke kan få den ønskede temperatur, som man stiller ventilationen på, hvis man kan dette, så skal den måske udskiftes.

Det kan dog blive til lidt af en kamp, hvis man er mange i samme lokale, der skal have god ventilation, om man er tæt på ventilationen eller ej, men som regel kan man godt nå til enighed, da alle skal trives her.

More articles