Lav dessertbord a la mormor med citronfromage

Hvis du skal holde fest, hvor du gerne vil servere en lækker dessert, kan det være, at du mangler noget inspiration. Hvilken form for dessert du skal vælge, kommer helt an på, hvilken form for middag du serverer.

De seneste år har mormormaden igen fundet vej til de danske køkkener efter at have været lidt udskammet i nogle år. Mormormad er lækker mad med kød, sovs og kartofler, som du husker den fra dine besøg hos din mormor. Og hvad serverede hun så til dessert? Det er meget muligt, at det har været citronfromage. Det er da også et rigtig godt bud på en dessert til en mere traditionel middag. 

Hvis du ikke lige har gemt din mormors gamle opskriftbog, behøver du ikke at fortvivle. Du kan nemlig nemt finde opskriften på citronfromage via nettet. Det kan for eksempel være på dk-kogebogen.dk. Der kan du finde en lang række forskellige opskrifter, hvilket gør det muligt for dig at finde stort set lige præcis den form for opskrift, som du skal bruge. 

Desserten tager ikke særlig lang tid at lave, hvilket gør det nemt for dig at tilberede den samtidig med, at du tilbereder al den anden mad til middagen. Hvis du vil gøre det meget nemt for dig selv, er det en god ide, at du tilbereder citronfromagen i forvejen, for eksempel dagens før. Desserten skal nemlig serveres kold, hvilket gør det muligt at servere den tidligere. 

Traditionelt skal du servere desserten med klatter af flødeskum på. Hvis du gerne vil give retten et tvist, kan du dog nemt sætte dit eget præg på den ved for eksempel at servere den med frisk frugt, chokolade, eller hvad du nu godt kan lide. 

Hvis du har mulighed for det, ser det flot ud, at du tilbereder en lille portion citronfromage til hver gæst i deres egen skål og pynter den. 

 

Related posts