Lad en boligadvokat forestå tinglysning af skøde

11 May 2021
Astrid Pedersen

editorial

Står du for at skulle skrive under på en købsaftale? Så bør du ikke glemme at få opdateret boligens skøde.

Hvorfor er det vigtigt at opdatere skøde?

Når en bolig skifter hænder vil en del af ejerskifte processen inkludere opdatering af skøde. Det er vigtigt at man husker at opdatere skødet med de rette oplysninger om boligens ejerforhold, og samtidig sørge for at få det tinglyst på ny. Skødet er nemlig den eneste officielle dokumentation på ejerforhold, og samtidig det eneste offentligt tilgængelige dokument som tilkendegiver såvel ejerforhold som eventuel gæld i boligen og lignende.

I gamle dage var skøder samlet i det der kaldtes Tingbogen, som var en fysisk bog som lå på det kommunale tinglysnings kontor. Her kunne man efter aftale få adgang til oplysninger om boliger i området. Nu om stunder er Tingbogen rykket online. Du kan gå ind på det danske tinglysningsregister via internettet og finde optegnelser på en hvilken som helst ejerbolig i Danmark.

Tinglysningsregistret anvendes af blandt andet ejendomsmæglere, som skal undersøge ejerforhold på en given bolig, og långivere, som skal undersøge låntagers kreditværdighed i fald han eller hun ønsker at stille sikkerhed for et lån i sin bolig. Hvis forrige ejer stadig står opført som ejer af din bolig i det til boligen hørende skøde vil vedkommende således kunne optage lån i boligen – eller måske endda sælge den endnu en gang, med dobbelt fortjeneste.

Derfor er det vigtigt at du sikrer dig at skødet er opdateret med de rette oplysninger og tinglyst efter alle gældende forskrifter. Til dette formål kan du vælge at alliere dig med en dygtig boligadvokat. For en boligadvokat er opdatering og tinglysning af skøde rent rutinearbejde, og du kan være sikker på at proceduren bliver udført korrrekt.

Du kan med fordel finde din boligadvokat til at hjælpe med skødet hos eBoligadvokat – læs mere på https://eboligadvokat.dk/skoede/.

More articles