Kontakt dit lokale malerfirma, når boligen skal renoveres

20 November 2020
Astrid Pedersen

editorial

Når en bolig ikke har været renoveret i flere år vil det tydeligt kunne ses – især på boligens vægge. Falmet, skallende og snavset maling, tapet der krøller i hjørnerne eller puds som smuldrer er tydelig tegn på slitage som kræver en professionel behandling.

Kan du iagttage et begyndende forfald i væggene er det således på tide at kontakte dit lokale malerfirma med henblik på et tilbud på indvendigt malerarbejde. Du vil ikke fortryde at du overlod maling af lofter, vægge og indvendigt træværk til en dygtig faglært maler, når først renoveringen er overstået. Og så slipper du selv for malerarbejdet, som kan være temmelig hårdt og tidskrævende.

Er det ikke dyrt at lade en maler male boligen?

Måske vil du gerne spare udgiften til en professionel håndværker – og måske har du en overbevisning om at det er billigere selv at forestå malerarbejdet. Men faktisk kan det sjældent betale sig selv at male boligen.

Du skal påregne udgifter i forbindelse med indkøb af maler grej og materialer. Disse skal indkøbes hos en farvehandel eller i et byggemarked. Du vil ikke kunne opnå samme rabatter som et malerfirma når du køber udstyr og materialer – og du vil ikke kunne trække denne udgift fra i skat.

Dertil kommer det antal mandetimer du skal afsætte til maling af boligen. Du skal ikke regne med at bruge under en uge på dette projekt. Skal der rives gammelt tapet ned, og er det nødvendigt at reparere pudset, kigger du på dagevis af hårdt arbejde inden selve malerarbejdet kan påbegyndes. Og når først dine vægge står flotte og nymalede vil du opdage at også paneler, dørkarme, vinduesrammer og lofter trænger til en omgang hvidt.

Derfor kan du med fordel kontakte din lokale afdeling af Malerkanonen – læs mere, og indhent et skarpt tilbud på dit malerarbejde, på Malerkanonen.dk.

More articles