Kickstart karrieren med et job som mødebooker

12 January 2021
Camilla Skøtt

Vil du gerne arbejde med salg, men er du ikke interesseret i at tage en uddannelse? Så kan et mødebooker job være lige noget for dig.

Jobbet som mødebooker har ikke ligefrem det bedste ry, og det skyldes, at mange virksomheder i gamle dage ikke betalte deres ansatte en ordentlig løn. De var provisionslønnet, og det førte til en lang række pistolsalg; irriterende for både mødebookeren, og den person der tog telefonen.

I dag er det fuldstændig anderledes. Et job som mødebooker kan være starten på en fed karriere indenfor salg, og især for dig, som ikke er gearet til at tage en uddannelse, er det en oplagt start. Når det er sagt, så er et job som mødebooker også aktuelt for dig, der er bare gerne vil tjene gode penge i en periode.

Men hvad er en mødebooker egentlig? Det tager vi et kig på efter billedet, så læs med, og bliv klogere.

Indgangen til et nyt salg

En mødebooker er den person, der har første kontakt med en ny kunde. Det er mødebookeren, der sparker døren ind og laver en aftale med en given kunde. Målet er altså ikke at sælge en ydelse eller et produkt, men derimod at lave en aftale så sælgeren kan sælge produktet efterfølgende.

Hvis du finder en god virksomhed at være mødebooker i, kan du opleve en stejl læringskurve, hvor du udvikle dit salgstalent og får god træning i disciplinen. Med tiden vil du kunne rykke videre til andre og mere udfordrende jobs indenfor salg, om hvem siger, at du ikke bliver den næste store salgsdirektør?

Men hvad kræver det at være mødebooker? Det kræver først og fremmest vilje og hårdt arbejde, og derudover kræver det, at du er robust. Sidstnævnte af den enkle årsag at du vil møde mange nej’er, når du ringer kunderne op, og det kan være hårdt for selvværdet.

More articles