Jagtbeklædning og fodtøj

20 June 2022
Marie Pedersen
image

editorial

Er du helt ny jæger, og er du først ved at blive komfortabel med det at gå på jagt? Eller er du i tvivl om, hvordan du klæder dig optimalt til forskellige vejrforhold? Så læs med her, og få et par gode tips til jagtbeklædning samt fodtøj.

Vandtæt tøj

Det danske vejr kan være uforudsigeligt. Det er derfor en god idé at være godt forberedt, inden du tager ud på jagt. Det vil nemlig spare dig for en masse besvær.

Stort set alle jægere vil før eller siden opleve, at gå på jagt i silende regn. Går du på jagt om sommeren, hvor det som udgangspunkt ikke bliver særlig koldt, er det en god idé at du anskaffer dig et regnslag eller en vandtæt poncho. Den er nem at pakke, vejer ikke meget og er nem at tage på. Du bør desuden også have en regnjakke, og evt. et par regnbukser. Husk desuden at anskaffe dig en vandtæt rygsæk, så du er sikker på, at dit jagtudstyr ikke bliver vådt.

jagtudstyr

Åndbart tøj og sko

Når man går på jagt, skifter man typisk imellem at være i bevægelse og at sidde stille. Det er derfor vigtigt, at ens tøj og sko både kan holde én varm og tør, men også at det er åndbart. Du kan med fordel bære et svedtransporterende lag inderst på kroppen, og en fleecetrøje eller uld som lag nr. 2.

Når det kommer til sko, er det vigtigt at du kan holde ud at gå langt i dem. Husk altid at gå et par nye sko til inden du tager dem på på din første jagt, da du ellers kan ende med at få vabler eller andre gener, hvis ikke du er vant til at gå i dem. Et godt bud på gode sko til jagt er Gore-Tex sko, da de er vandtætte.

More articles