Hvornår udløser en fartbøde et klip i kørekortet?

05 October 2022
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Har du lige fået en fartbøde, og er du i tvivl om, om den vil give et klip i dit kørekort, kan du læse mere her. Her kommer vi nemlig ind på, i hvilke situationer du får et klip i kørekortet. Som udgangspunkt er det ikke en fartbøde som sådan, men andre situationer, der måske involverer for høj fart, der udløser en bøde. 

I hvert fald i følge bankly.dk. Det er en side, hvor du kan læse om en række forskellige emner i forbindelse med penge og økonomi. Deriblandt selvfølgelig også bøder, da de jo kan have stor indflydelse på, hvordan din økonomi er. Særligt hvis du ofte er nødt til at betale en eller flere bøder. 

For at risikere et klip i kørekortet skal du enten have kørt over for rødt, have kørt imod kørselsretningen, have overtrådt reglerne for overhaling eller vigepligt eller have brugt håndholdt mobil under kørslen. 

fartbøde

Hvor mange klip skal jeg have, før jeg mister mit kørekort?

Hvis du har fået tre klip i kørekortet på tre år, mister du dit kørekort. Har du fået kørekort inden for de seneste tre år, skal der kun to klip i kortet til, for at du mister det. 

Som du måske kan regne ud, kan du godt få flere klip i kørekortet på en gang. Hvis du for eksempel både køre over for rødt og taler i håndholdt mobil samtidig, giver det to klip i kortet på en gang. Hvis du kører meget uansvarligt, kan du derfor godt risikere at få tre klip i kortet på en gang og dermed miste dit kørekort. 

Derudover kan der være situationer, hvor du kører så meget for hurtigt, at du mister kørekortet på stedet. 

Det siger næsten sig selv, at du skal sørge for at overholde færdselsreglerne, hvis du vil undgå klip i kørekortet, og dermed også undgå frygten for, at de mister det. 

More articles