Hvorfor kan det være godt at tale med en psykolog?

08 February 2022
Cecilie Mortensen

editorial

Har du overvejet, om du skulle henvende dig til en psykolog? Så kan der være god grund til, at du finder en i dit lokalområde, du kan starte ved. Du kan nemlig opleve, at der er mange fordele ved, at det er denne person du vender dine udfordringer med. 

Dette taler for samtaler med en psykolog 

Psykologen har særlig viden om psyken 

Til en start skal du vide, at psykologer generelt har særlig viden omkring psyken. Det skyldes blandt andet, at en psykolog som minimum har en 5-årig uddannelse bag sig omkring menneskets psyke. Samtalerne du kan få med vedkommende vil derfor også være helt anderledes, end når du f.eks. taler med venner eller familie omkring dine udfordringer. 

psykolog frederiksberg

Psykologen har hjulpet andre før dig 

En anden ting der taler for samtaler med en psykolog er, at psykologen har hjulpet andre før dig. Du kan derfor sætte forventningerne ekstra højt til, at psykologen kan hjælpe dig med nye værktøjer, nye forståelser m.m., som kan hjælpe dig videre i din situation. 

Samtalerne er fortrolige

Når du snakker med en psykolog, så vil jeres samtaler være fortrolige. Det er nemlig en af de etiske retningslinjer, som en psykolog skal leve op til. Du skal derfor heller ikke bekymre dig om, hvorvidt det du siger ryger videre eller ej. 

Du får et velfortjent pusterum 

Når du snakker med en psykolog, kan du opleve, at du får et velfortjent pusterum. Med det menes der, at du får et rum, hvor du kan vende lige de ting, der fylder i dit liv. Psykologen er nemlig til for at hjælpe lige netop dig. Du kan derfor også tage fat i lige præcis de emner, som du ønsker. 

Nu hvor du har læst flere af de ting, der taler for samtaler med en psykolog, så kommer her en anbefaling af en psykolog på Frederiksberg: https://www.larsbjarno.dk/ 

More articles