Hvordan tilrettelægger jeg en god hudplejerutine?

16 February 2021
Astrid Pedersen

editorial

En fornuftig hudplejerutine som holder din hud ren, pæn og fugtmættet behøver hverken at koste en bondegård eller tage lang tid. Det er blot et spørgsmål om at bruge få minutter morgen og aften på at rense og pleje huden med de rette hudpleje produkter.

Først og fremmest skal du have fat i en god rense creme som kan rense din hud for snavs, fedt og døde, afstødte hudceller på skånsom vis. Ideelt set anvender du ikke vand i forbindelse med afrensning af din hud da vand udtørrer huden.

I steder fjerner du rense cremen med en mild toner eller skin tonic som samtidig virker opfriskende og astringerende. En toner eller skin tonic får huden porer til at trække sig sammen så huden er beskyttet imod støv og partikler fra luft forurening som ellers ville kunne tilstoppe dem og give anledning til irritation og uren hud.

Når du således har renset din hud om morgenen bør du nære den med en serum som er rig på nærings stoffer og som kan trænge i dybden og reparere din hud indefra. Afslutningsvis er det en god idé med en dagcreme som foruden plejende og fugtende ingredienser indeholder et solfilter. På den måde kan du beskytte din hud imod solens ødelæggende stråler hele dagen igennem. Vælg eventuel en dagcreme med pigment – en såkaldt BB creme.

Find de bedste produkter til hudpleje online

Om aftenen gennemfører du en lignende rense rutine, men erstatter din dagcreme med en nærende og reparerende natcreme. I weekenden kan du med fordel benytte en eksfolierende creme og en fugtgivende maske for at forkæle din hud endnu mere. Og så har du faktisk en ganske fornuftig og bæredygtig hudpleje rutine! Hvis du mangler produkter til hudpleje morgen og aften kan du med fordel finde disse online – se mere på sephora.dk.

More articles