Hvor kommer den odør fra i soveposen?

18 July 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er ikke noget mere ulækkert, end når man skal til at krybe ned i ens sovepose efter en lang dag, om man har været på festival, eller man har vandret flere kilometer og lige slået telt op, så man bare gerne vil sove, og så er soveposen på ingen måde indbydende at kravle ned i – specielt ikke hvis man regner med at have en person mere med i soveposen.

Det første, man tænker at gøre, er at åbne den op, hvis den kan lynes helt op, for så kan man måske slippe af med lugten, hvis det nu bare har været indelukket fra, da man brugte den dagen før, da man af gode grunde ikke kunne vaske den.

Eller også kan man finde synderen til, at det ikke dufter godt i den.

Der er ikke noget at finde i den, så det må bare være selve soveposen, der ikke lugter godt.

soveposer

Kan man komme af med den lugt fra soveposen?

Der er måske ikke noget at gøre lige nu, hvis man er langt væk fra civilisationen/muligheder for at vaske ens sovepose og rengøre den, og man har næppe en anden med, så man må bare leve med det, indtil man kommer hjem.

Her kan man forsøge at rense den for stanken af sure fødder, madrester, sved og andet, som der har sat sig i betrækket på den.

Man kan håbe, man har heldet med sig, men hvis det nu er en sovepose, som der har fået lov at ligge længe og lugte sådan, så er det ikke sikkert, man kan få den til at dufte fint igen.

Det er grunden til, at man altid skal rengøre den efter brug.

Så for dig er der nok ikke andet for, end at du må hen at købe en helt ny fra XtraGrej.

More articles