Hvad skal du vide om vinkældre

27 December 2020
Maya Hindsberg

editorial

En vinkælder er blevet mere og mere populær at installere i hjemmet. Det er nemlig ikke længere kun for store vinsamlere, med kæmpe villaer, men kan også være for folk med et mindre hus eller lejlighed. Du kan nemlig få små vinkøleskabe nu, som fungerer ligesom en vinkælder. Faktisk kan du få en vinkælder, der passer perfekt til dine behov. Du kan få en komplet walk-in køler, hvor du kan sidde og have en smagsprøve med vennerne, du kan få en traditionel vinkælder, som fungerer ligesom de udgravede vinkældre gjorde i gamle dage, og du kan få et vinkøleskab. Spørgsmålet er bare, hvad dit budget er, og hvad behovet er. Læs mere på husblog.dk.

Hvor mange vin skal man købe til opbevaring?

Generelt anbefaler eksperter, at du køber minimum 3 flasker vin, af dem du gerne vil opbevare. På den måde har du et par flasker af hver slags, så du kan lære vinen at kende, som de ældes og udvikler sig. Derudover så har du også mulighed for at udskifte vin, hvis en flaske bliver ødelagt. Derudover anbefales det at fokusere sine køb. Hvis du har 1 eller 2 flasker, som du er helt vild med, anbefales det, at du køber dem regelmæssigt. 

Hvilket udstyr bør man have i en vinkælder?

Hvis man går i gang med at kigge på udstyr til ens vinkælder, bør man overveje, hvad ens mål er. Hvis du gerne vil modne og aldre vin, skal du bruge en slags udstyr, og hvis du gerne vil opbevare vinen i kort tid, inden den serveres, skal du have noget andet. Der er nemlig udstyr til et hvert formål. Overvej derfor dine behov og spørg en ekspert, hvad der passer bedst til dine behøv. Når du går i gang med at planlægge, bør du også tænke på størrelsen af din vinkælder, da du på den måde ikke skal udbygge senere.

More articles