Hvad kan man egentlig foretage sig på en balkon?

02 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Lad os lege med tanken om, at du har en lille balkon; faktisk er den så lille, så man nærmere kan tale om, at du har en af de små, man nærmere betegner som en stålaltan, hvor man især ser dem sydpå, hvor man lige kan træde et skridt ud på den og kigge ned på trafikken under en.

Man kalder også den slags for en fransk altan, men de er kendetegnet ved, at der ikke er så meget plads at gøre godt med. Ofte kan man kun lige komme derud for at trække lidt frisk luft eller ryge en cigaret, hvis man ikke vil eller må gøre det indenfor.

Desuden giver det også folk, der bor højere oppe, en fornemmelse af, at de ikke er lukket helt inde, når de trods alt kan komme lidt ud og trække vejret i det fri, uden de skal hele vejen ned på gaden.

Men det er da klart, at ting som at grille og være mange mennesker derude nok er udelukket, og en grill, man ikke kan få helt ud på altanen, er farlig at have kørende, hvis den står lige så meget inde, som den står ude.

Desuden er den altan også ofte beregnet til en enkelt person, hvorfor den ikke vil kunne holde til, at man træder flere folk derud – hvis der overhovedet er plads til at starte med.

Men derfor skal man ikke forsømme den eller lade den sygne hen, for der er faktisk andre ting, man kan bruge den til.

Man kan hænge vasketøjet derud, og kan man blive enig med en beboer overfor en i fugleflugtslinje, så kan man trække en snor mellem husene, så man kan have meget vasketøj ude.

Man kan dekorere den, smider flag derud eller andre ting, man benytter sig af, når ens sportshold vinder.

More articles