Hvad er et hashmisbrug?

07 April 2021
Astrid Pedersen

editorial

Hash er et rusmiddel som stammer fra planten Cannabis Sativa. Hash består af et harpiks udtræk fra cannabis planten som er presset sammen med blade og plantedele, og som købes enten i klumper eller i plader. Farven på hash kan være sort eller forskellige nuancer af brun, rød eller grøn.

Hash er det stærkeste af de rusmidler som udvindes fra Cannabis Sativa idet det gennemsnit indeholder 10 – 40% THC. THC er en forkortelse for Tetrahydrocannabinol og er et psykoaktivt stof. Når man bliver høj eller skæv af at ryge hash eller pot (marihuana) skyldes det THC.

Til sammenligning indeholder klassisk marihuana, som består af blade fra samme plante, kun mellem 3 og 10% THC, hvor skunk, også kendt under navnet sinsemilla, indeholder op til 30%.

Hvorfor bliver man afhængig af hash?

Det er primært det psykoaktive stof THC som udgør det afhængigheds skabende element i hash. Når man oplever den søde hash rus, som giver følelsen af ro, afslappethed og lykke, vil der udløses dopamin i hjernen. Dette gør at man får trang til at ryge hash igen og igen. Og så er der opstået en afhængighed, med et hashmisbrug som den nærmest uundgåelige konsekvens.

Hvordan behandles et hashmisbrug?

Hvis du har oparbejdet et afhængigheds betinget misbrug af hash og gerne vil ud af det kan du med forel kontakte Behandlingscenter Søby Park. Hos Behandlingscenter Søby Park kan du få den rette hjælp til behandling for dit hashmisbrug. Det kan nemlig godt være rigtig svært selv at komme ud af et sådant misbrug, især hvis man befinder sig i et miljø hvor der bliver røget meget hash til hverdag og fest.

Med en døgnbehandling på Behandlingscenter Søby Park vil du være indlogeret på centeret i op til syv uger, og her få intensiv terapeutisk behandling for dit hashmisbrug. Læs meget mere på behandlingscentersoebypark.dk

More articles