Håndværkerfradrag: hvornår kan du bruge det?

29 december 2020
Anne-Mette Hansen

Det omtalte håndværkerfradrag! Hvornår kan det egentlig gøres brug af? Måske skal du til at renovere din bolig? Men hvad kan du få fradrag for? Er der andre ydelser det kan bruges til? Læs med her, og bliv klogere på håndværkerfradraget.

Håndværkerfradrag – hvad er det?

Fradraget er en del af boligjobordningen, der blev gjort permanent i 2018. Det går simpelthen ud på, at du kan få fradrag for ydelser udført af forskellige typer håndværkere. Og faktisk stopper det ikke her, du kan også benytte fradrag til forskellige ydelser, der ikke nødvendigvis har håndværksmæssig karakter. 

Spændende, tænker du nok! Det er det helt bestemt. Men det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, hvornår håndværkerfradraget kan bruges. Vi har samlet en oversigt her!

5 ydelser der berettiger dig til fradrag

1. Energioptimering af boligen – f.eks. udskiftning af vinduer eller døre, samt efterisolering

2. Energiforsyning – som solceller på taget, ny varmekilde eller installation af ventilation

3. Klimasikring – dræn på grunden eller regnvandsfaskiner

4. Grønne ydelser – udvendig malerarbejde eller montering af brændeovnen

5. Tilslutning af systemer – tyverialarm og bredbånd

Mange af de ting, du får fradrag til, er altså ting der gør din bolig bedre for miljøet. Men derudover får du også fradrag for forskellige services. Det kan være alt fra børnepasning og rengøring til vinduespudsning og havearbejde. 

Der er rigtig mange ting, du får fradrag for! Det er derfor en god idé at undersøge, inden du skal have udført håndværkerarbejde. Nogle nye løsninger i din bolig tjener sig hurtigere ind, netop fordi du kan benytte håndværkerfradraget. 

Hvad får du konkret fradrag for?

Fradraget får du for håndværkerens arbejdsløn inklusive moms. Men du får dog ikke fradrag for de materialer, der bruges til at udføre arbejdet med.

Fradraget er på 26% og i 2020 kan du højst få fradrag for 12.500 kr. Du kan dog benytte dig af fradraget for alle personer i husstanden, der er over 18 år og har en lønindtægt. 

Flere Nyheder