Gør brug af din glarmester

21 July 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Overvejer du at få udskiftet dine vinduer til nogle nye kan du med fordel få råd og vejledning af en glarmester. En glarmester er en håndværker der er uddannet til at arbejde med glas. Derfor vil du også alt andet få et bedre resultat end hvis du selv vælger at udskifte vinduerne. 

Udover det praktiske med at få udskiftet vinduerne, kan du også med fordel få råd og vejledning af din glarmester, i forhold til hvilke vinduer du bør vælge eller inspiration til andre muligheder, end dem du har tænkt over. 

Efter vinduerne er sat i er der også et spørgsmål om vedligeholdelse. 

Udluftning er vigtig for din bolig

Ironisk nok som vores bolig bliver bedre og bedre isoleret, jo mere er den modtagelig for fugt og skimmelsvamp. Derfor er det ekstra vigtigt at vide hvad du skal gøre når du har fået udskiftet dine gamle vinduer. Du kan få råd og vejledning af din glarmester om hvordan du bedst kan vedligeholde dine nye vinduer og udlufte din bolig. Det kan f.eks. være en glarmester i Esbjerg.

Tidligere før vores boliger blev så godt isoleret klarede den det ofte selv, men nu bliver vi nød til aktivt selv at sørge for udluftning. Det betyder at du dagligt, også om vinteren, skal udlufte din bolig i mindst 5-10 min. 2 gange dagligt. Det er ikke nok at åbne et vindue på klem. Der skal være gennemtræk og husk også altid at tænde din emhætte, når du laver mad. 

Det er også en god ide at åbne dørene til de værelser der soves i og til badeværelset, så luften i løbet af dagen kan blive udskiftet.

Få også din glarmester til at vise dig hvordan du skal vedligeholde dine vinduer og hvad du skal være opmærksom på. Ellers vil dine nye vinduer ikke holde så længe, som de ellers kunne.

More articles