Godt at vide om vin

27 December 2020
Maya Hindsberg

editorial

Er du begyndt at interessere dig for vin? Så kan det tænkes, at du skal overveje en vinkælder. De er nemlig blevet mere og mere populære, og kan fås i alle mulige størrelser, så de passer til dit behov. Ofte er de ret flotte og elegante at se på, og de er til stor nytte, hvis du er glad for vin. Derudover kan en vinkælder, hvis det er en stor en, også være et godt sted at invitere gæster til, da man så kan tage en prøvesmagning. Hvis ikke du har plads til en stor vinkælder, kan du dog også overveje et vinkøleskab i f.eks. køkkenet.

Hvor mange vin skal man købe?

Hvis du først er gået i gang med at starte din vinsamling, så tag dette råd fra eksperterne. Køb mindst 3 flasker vin, af de vine du gerne vil opbevare. På den måde lærer du vinen at kende, som den udvikler sig og modnes, og kan udskifte en vin, hvis den er gået i stykker. Derudover bør du holde dig til et par flasker, som du virkelig holder af, og så blive ekspert på dem. Mange begår nemlig fejlen med at købe et meget bredt udvalg, som ikke passer til deres hverdag, og så sidder vinen bare, og samler støv.

Hvad er vigtigt når du opbevare vin?

Det er ret vigtigt at have god udluftning og temperaturregulering i din vinkælder. Hvis kælderen eller rummet du bruger til at opbevare din vin, har vinduer, kan du bruge dem, men ellers kan det være værd at investere i en trækkanal eller varmepumpe, som kan regulere temperaturen og luftfugtigheden i rummet. Der må nemlig ikke være fugtigt i din vinkælder, men der må heller ikke være for tørt, da det kan påvirke korkpropperne, og ødelægge flaskernes etiketter. Temperaturen er også vigtig, for at vinen modner korrekt. 

More articles