Flot og rent badekar med ny emalje

16 April 2020
Astrid Pedersen

Har du af og til lyst til at tage bad – eller bade dine børn – i hjemmets badekar, men undlader fordi badekarret er ulækkert at se på? Så gør du det helt rette. Du bør nemlig aldrig bade hverken dig selv eller børnene i et badekar, som er misfarvet eller føles ru i overfladen.

Et slidt badekar er et grimt – og uhygiejnisk – badekar

Når du vægrer dig ved at bruge dit slidte badekar med de gullige og brunlige plamager, er det en ganske forståelig reaktion. Det er også vældig fornuftigt at udlade at anvende et slidt badekar til karbad, idet de grimme aflejringer af kalk og okker ikke blot er vældig uindbydende at se på.

De gemmer nemlig som oftest på kolonier af mikro organismer så som bakterier og svamp, som trivis find i eksempelvis sæbe rester i den ru overflade, der hvor emaljen er slidt. Således kan et ellers helsebringende varmt karbad pludselig gå hen og blive direkte sundheds skadeligt. Og derfor anbefales det, at du får sat badekarret ordentligt i stand førend du atter nedsænker dit – eller dit barns – legeme deri.

Hvordan renoverer man et badekar?

Renovering af badekar foregår derved, at emaljen på karrets indeside skiftes ud. En dygtig badekarsmaler vil på få timer kunne rense og slibe dit badekar, spartle diverse ujævnheder og skrammer ud, og påføre en ny emalje, som kan holde i mange år.

Med en ny emalje kan dit badekar atter anvendes i forbindelse med hjemmespa eller badning af dine børn uden at der er fare for smittespredning eller infektion. Og så kan du glæde dig over den glatte og skinnende emalje, som med den rette pleje kan fremstå smuk og ensartet i lang tid efter påføring.

Du kan læse mere om emaljering af badekar, og få et godt tilbud på badekar emalje reparation, hos ny-emalje.dk

More articles