Få hjælp til huller i tænderne hos din tandlæge

18 July 2022
Astrid Pedersen
image

editorial

Du ved det sikkert udmærket godt: Det er vigtigt at gå til tandlæge mindst en gang om året. Din tandlæge kan hjælpe dig med at bevare dine tænder smukke og intakte. Og så kan tandlægen forebygge grimme og ubehagelige lidelser i tænder og tandkød, som for eksempel karies og parodontose.

Få hjælp hos din tandlæge når skaden er sket

Selv om tandlægens arbejde primært er af forebyggende karakter, vil din tandlæge dog også sagtens kunne hjælpe dig hvis du har fået et hul eller en tandbyld, eller hvis der er gået betændelse i dit tandkød. Karies – også kendt som huller i tænderne – kan godt gå hen og blive en farlig tilstand. Og hvis der ikke gribes ind i tide, kan du i værste fald risikere at miste din tand.

Derfor er det meget vigtigt at du opsøger en tandlæge lige så snart du får smerter i tanden. Det betyder nemlig at emaljen og tandens kerne er gennemtæret, og at infektion er trængt ind til tandens nerve. Din tandlæge kan rense hullet op, og lappe det med en plast fyldning.

tandlæge

Hvis tanden er stærkt medtaget, kan tandlægen slibe den ned til en konisk spids, og montere en kunstig tandkrone derpå. Og er den helt gal, for eksempel i tilfælde af at tanden er flækket eller angrebet af infektion fra krone til rodspids, kan din tandlæge fjerne tanden og isætte et kunstigt tandimplantat i stedet.

Hvor kan jeg finde en god tandlæge i Næstved?

Hvis du leder efter en dygtig tandlæge i den sydlige del af Sjælland, kan du med fordel tage kontakt til Tandlægerne Dickow & Lindkær. Hos Tandlægerne Dickow & Lindkær er du sikret en professionel tandbehandling, udført af dygtige og erfarne tandlæger, tandplejere og klinik assistenter.

Du kan læse mere, og booke tid til tandeftersyn og tandrens online via hjemmesiden https://dltand.dk/ 

More articles