Få en ny kunstig tandkrone i Århus

03 March 2021
Astrid Pedersen

editorial

Har du en tand, som er så ødelagt, at den ikke længere kan lappes sammen ved hjælp af almindelige fyldninger? Så er det måske på tide at få skiftet tandens naturlige krone ud med en kunstig én af slagsen.

Hvad sker der når jeg skal have en kunstig tandkrone?

Hvis din tandlæge vurderer at den naturlige krone på din tand er i så ringe en forfatning at du er bedst tjent med en kunstig tandkrone vil han eller hun starte med at tage et aftryk af dine tænder. Dette skal ligge til grund for fremstillingen af den kunstige tandkrone.

En kunstig tandkrone vil typisk blive fremstillet hos en tandtekniker. Kronen vil bestå af enten porcelæn, hård plast, eller en særlig stærk blanding af metal og keramik. Nu om stunder fremstilles kroner kun i guld eller sølv hvis patienten selv udtrykker ønske om at få en kunstig tandkrone i et af de to materialer.

Din tandkrone vil blive tilvirket således at den i farve og facon ikke er til at skelne fra dine øvrige tænder. Og du vil kunne bide og tygge normalt med din nye kunstige tandkrone, på grund af materialets soliditet og slidstyrke.

Inden kronen kan monteres sliber din tandlæge din naturlige tand til en spids. Dette gør ikke ondt det tandlægen på intet tidspunkt kommer i kontakt med tandens nerve. På den kegleformede spids, der er tilbage af din tand, vil den kunstige tandkrone monteres ved hjælp af en stærk lim. Og så er du faktisk klar til at kunne spise og smile på ny.

Hvem kan hjælp med en flot tandkrone i Århus?

Skal dine tænder have den bedste behandling, og skal din krone udfærdiges af de dygtigste teknikere, skal du vælge Tandlægerne på Stjernepladsen som din tandlæge i Århus. Du kan kontakte klinikken via hjemmesiden https://stjerneklinik.dk/kroner-og-broer/ 

More articles