Få den bedste malerhjælp hos dit lokale malerfirma

10 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

Skal boligen males indvendig – vægge, lofter, paneler, dørkarme, vinduesrammer og hele baduljen? Så kan du med fordel overlade opgaven til et lokalt malerfirma. På den måde slipper du selv for at skulle bruge tid på det hårde arbejde. Og professionelle malere er samtidig langt bedre rustet til at udføre dette arbejde, end du selv er.

Hvorfor ikke bare male selv?

Måske tænker du at der blot er et spørgsmål om at købe maling og pensler, og så sætte en weekend af til projektet. Men her tager du grusomt fejl.

Malerarbejde kræver en del mere end blot at påføre maling – i hvert fald hvis du ønsker et resultat som er både smukt og holdbart. Man kan tydeligt se hvornår forarbejdet til maling af vægge er gjort ordentligt, og hvornår malingen bare er klattet på. Og som amatør gør det selv maler vil du have tendens til at bruge den sidste model.

Når du står for at skulle male din bolig skal du regne med at sætte mindst en uge af til opgaven, nærmest uanset boligens størrelse. Der er nemlig rigtig mange forberedelser forbundet med korrekt udført malerarbejde.

Foruden indkøb af alt udstyr og samtlige påkrævede materialer skal du bruge tid på at rense væggene. De skal først slibes med sandpapir og vaskes ned med sæbe vand. Dernæst skal der påføres primer, også kendt som Microdispers eller blåt vand. Dette sikrer at malingen binder optimalt.

Gulve, møbler, paneler, stik kontakter og lignende skal dækkes af med pap, plast og malertape hvis du ønsker at undgå maling stænk. Og så skal du huske at de færreste vægge kan nøjes med blot eet lag maling, hvorfor du skal male dem ad flere omgange – og lade dem tørre mellem hver omgang.

Find dit lokale malerfirma gennem Malerkanonen

Som det fremgår kan det bedst betale sig at hyre en eller flere dygtige maler til at varetage dit malerarbejde – find dem på malerkanonen.dk.

More articles