Få afslebet dine trægulve

30 September 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Skal du flytte ind i en ny bolig med trægulve, bør du overveje at få dem afslebet dem inden. Det er nemmere at få det gjort inden indflytning frem for at vente til man er flyttet ind. Det er noget du selv kan gøre, men du skal være opmærksom på at du skal sætte to dage af til hvert værelse og som regel trækker en flytning i forvejen tænder ud.

Prismæssigt er der heller ikke den store forskel på, om du selv lejer en maskine, køber sandpapir og plejemidler frem for at få professionelle til at udføre jobbet. Det skyldes blandt andet, at de bruger langt mindre af det dyre sandpapir. Du kan f.eks. søge på gulvafslibning aalborg, hvis du bor i Nordjylland.

Find den rigtige gulvafhøvler

Med mindre man flytter ofte til nye boliger med trægulve, kender de fleste sjældent en gulvafhøvler, da der typisk går flere år imellem det er nødvendigt at få afslebet gulvene. Derfor er det en god ide at kontakte flere gulvafhøvler, for at få en ide om prisniveauet. Kontakt mindst tre. Du skal være opmærksom på, at det billigste nødvendigvis ikke er det bedste. Hvis det er markant billigere end de to andre, kan der være risiko for at de ikke har tid til at gøre arbejdet ordentligt.

Det er også en god ide at bede om et tilbud, hvor der også er pleje af de ny afslebet gulve med. Det er nemlig vigtigt at gulvene bliver plejet ordenligt efter en afslebning da de er helt nøgne og derfor tiltrækker skidt og snavs. Du kan vælge at at få dine gulve lakeret. Det er klart nemmere at holde lakeret gulve efterfølgende, men hvis du vil have det naturlige gyldne look, skal du vælge enten sæbe eller lud. Du skal regne med, at de skal have mindst tre omgange før de er mættet.

More articles