Er det nødvendigt med nyt gulv?

25 October 2021
Steffen Petersen
image

editorial

Der er tidspunkter, hvor man bør overveje, om man skal have udskiftet sit gulv, eller om der er en anden løsning, som måske kan være bedre. For at hjælpe dig på vej med beslutningen, har vi lavet dette indlæg, som gerne skulle give et indblik i hvilken vej du bør gå.

Hvilken type gulv er det

Når man kigger på et gulv, så er der flere forskellige muligheder, alt afhængig af hvilken type gulv det drejer sig om. Et gulvtæppe kan af gode grunde ikke slibes, som hvis det var et trægulv. Derfor er det væsentligt, at man undersøger mulighederne for netop den gulvtype man har. Hvis gulvet hverken kan slibes eller poleres, så anbefaler vi, at man udskifter det helt, så det ikke bliver lappeløsninger.

Hvor nedslidt er det

Har man et flot trægulv, som måske kan trænge til en slibning, så skal man først undersøge hvor nedslidt det er, før man kaster sig ud i at få det slebet. Dette skyldes, at trægulve selvfølgelig ikke kan slibes uendeligt, da man på et tidspunkt vil være hele vejen gennem gulvets overflade. Få derfor undersøgt om der stadig er træ at slibe af, hvis der ikke er det, så anbefales det, at man får nyt på, eller lever med de fejl og skavanker gulvet har.

Har gulvet store hakker

Vi kommer denne gang tilbage til trægulve endnu engang. Hvis man har et prægtigt trægulv, men hvor man har tabt noget tungt, så der er kommet et stort hak. Så kan det være rarest at få det fikset, men det er ikke altid så ligetil. Hvis hakket er for dybt ned i træet, så vil man ikke kunne slibe det væk, og derfor vil man være nødsaget til at udskifte det. Her vil det være aktuelt at overveje hvorvidt man vil gå så langt, blot for at få fjernet et hak i gulvet.

Hvis man ønsker professionel rådgivning på området, så kan man tage kontakt til: https://gulvkanonen.dk/

More articles