Den her dør åbnes på en helt speciel måde

30 June 2022
Anders Lundtang Hansen

Man ser det mest ske i film i store villaer i det lokale, hvor man har flere etager med bøger, og der er ild i pejsen for enden, der lyser over på den store globus ved siden af.

I sådan et hus kan man dårligt lige registrere, om der er et rum mere, som man ikke kunne notere sig udefra – for man har alligevel heller ikke været hele vejen rundt om huset endnu.

Men så er der en af beboerne i hjemmet, der går hen og trækker i en bog, og man tror, at vedkommende vil vise en noget i bogen, men bogen kan faktisk ikke tages ud, da den er en del af en mekaniske, der åbner en reol, som egentlig var en dør, der var camoufleret som en bogreol.

Bogen ligner desuden mange af de andre bøger, den står ved siden af, så det er ikke fordi, at den skiller sig ud.

Men det her kan faktisk også finde sted i almindelige hjem og ikke bare i film.

Dörrar

Man bliver ledt gennem den dør til noget særligt

Gennem den camouflerede dør bliver man ikke bragt videre til en gang, der fører videre til andre lokaler, men det er faktisk et beskyttelsesrum med overvågningskameraer, der står i stærkt kontrast til det mere gammeldags udseende, som det foregående lokale havde.

Og det er ikke, fordi man just vil efterligne en film, at man har lavet denne konstruktion, det er faktisk for ens egen sikkerheds skyld.

For det er et såkaldt panikrum, som man kan trække sig tilbage til, hvis der nu skulle ske et indbrud eller lignende.

Så kan de her forbrydere ikke se, hvor man gemmer sig, men via kameraerne kan man inde i beskyttelsesrummet kigger på, hvad de laver, og man kan tilkalde myndighederne.

Det var skam ikke bare for at blære sig, at man havde denne anordning.

More articles