Brysterne skal frem under en mammografi

05 marts 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er skam alvorligt nok, når man skal have foretaget en omgang mammografi, og det er jo vigtigt at få gjort, hvorfor man for eksempel som kvinde lige kan blive tjekket med mammografi i København, hvis man alligevel holder til i hovedstaden.

Måske har man ikke en mistanke, men det er bedre lige at blive tjekket i god tid, så man eventuelt kan stoppe det i forbifarten, hvis der er ved at udvikle sig noget farligt, end at man opdager det for sent, hvis man venter, til man har en mistanke.

Men det indebærer jo, at man skal vise en intim del frem af sig selv, og derhjemme griner man måske lidt ad det, selvom man også er lidt nervøs, for måske er man privat anlagt.

Heldigvis bliver den slags oftest undersøgt af en person af samme køn, og man kan ikke komme til at se noget udefra.

Det er til gavn for dig selv at vise brysterne frem til mammografi

Det er også vigtigt at understrege, at sådan en undersøgelse ikke gør ondt, men at det højst kan blive lidt koldt at opleve.

Selvom man måske ikke er så stolt af ens barm, eller man er blevet gammel, så det hele hænger lidt, så skal man huske, at det er trods alt er til for dit helbreds skyld.

Mænd har det på samme måde, når de skal hive deres forplantningsorgan frem til undersøgelse, men det er trods alt også til for at finde ud af, om man(d) er syg, eller der måske er noget ubehageligt under opsejling derinde – eller der måske er tale om en sexsygdom.

Så selvom det kan være grænseoverskridende som kvinde at skulle vise sine bryster for fremmede, så er det til for at hjælpe dig, og du er under kyndig vejledning hele vejen og bliver ikke latterliggjort.

Flere Nyheder