Bryg lækker gylden øl derhjemme med det rette brygudstyr

06 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

I gamle dage var øl for pøblen, og vin var for de fine folk. Det sås yderst sjældent, som i stort set aldrig, at øl blev serveret ved bordet i det pæne selskab. Samtidig var det yderst begrænset hvad man kunne få af øl i Danmark.

Markedet var domineret af de større bryghuse som formelig havde monopol på fremstilling og salg af øl. Derfor kunne man kun købe ganske få typer øl i supermarkeder og dagligvare butikker – og det var også de færreste restauranter som serverede øl til maden.

Men inden for de seneste tredive år har disse forhold ændret sig markant. Et væld af udenlandske øl typer har indtaget markedet, hvilket har fået danskernes øjne op for den store variation som eksisterer inden for dette felt. Mikro bryggerier skyder op over hele landet og udgiver nye, spændende øl varianter i en lind strøm. Og som det seneste nye er det nu blevet muligt selv at brygge sit eget øl hjemme i privaten, ved hjælp af semi professionelle bryganlæg og andre former for brygudstyr.

Kan jeg brygge mit eget øl?

Ja, du hørte rigtigt: Med det rette brygudstyr kan du faktisk blive din egen brygmester. Faktisk er brygudstyr til begyndere hverken dyrt eller plads krævende, lige som det ikke tager særlig lang tid at lære de grundlæggende principper i ølbrygning at kende. Du kan for eksempel lægge ud med et Begynder Sæt fra Albryg.

Albryg er en dansk forhandler af bryganlæg og andet udstyr og tilbehør til ølbrygning for hjemmebryggere og semi professionelle brygmestre. Med et Begynder Sæt bestående af brygspand, gærspand, og diverse andet udstyr er du rigtig godt hjulpet når du skal indvis i ølbrygningens mysterier. Og derfra kan du altid avancere til et af de mere komplekse bryganlæg.

Du kan se det store udvalg af brygudstyr på albryg.dk

More articles