Bliv ferm til alfabetet med alfabet plakater

08 September 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig kan man have nogle alfabet plakater, som der er designet til at være voksendekoration, men som regel forbinder man alfabet plakater med den slags, som man finder på børneværelset, og det er også det, som vi skal snakke om i denne artikel.

For det kan være, du har et barn, som der i en tidlig alder udviser interesse for læring og specielt alfabetet, og så skal man jo ikke holde igen med den slags, hvis man har en ældre søskende, som der var længere tid om den slags eller bare fulgte den kurve, som man havde læst, det ville passe med et almindeligt barn.

Når et barn viser, at det er klar til at lære, så må man gøre det bedste, man kan, også selvom man ikke er uddannet lærer.

Og et godt sted at starte med den slags er ved at hænge en alfabetplakat op.

alfabet plakater

Alfabet plakater bliver en god start for barnet

Her er der nok tale om det danske alfabet, for det er også det, som barnet vil møde, når det kommer i skole, hvorfor det er et godt sted at starte.

Man kan så vise, hvilke ord der starter med nogle bestemte bogstaver, og det må gerne være sådan noget som dyr eller lignende, der både er nemt, men også sjovt at føre bogstaverne sammen med.

Med tiden kan barnet måske stave nogle ord, eller barnet kan genkende nogle bogstaver andre steder, og så er det bare med at opmuntre barnet for den udvikling.

Man skal selvfølgelig ikke presse for hårdt på med den læring, for det skal også foregår i barnets eget tempo, og interessen er måske ikke lige stor hver dag.

Men ved at man altid lige har alfabetet i nærheden, så kan man altid bruge det som et godt læringsværktøj for barnet.

More articles