Alkoholbehandling – når misbruget er kommet for langt ud

16 marts 2019
Astrid Pedersen
Alkoholbehandling - når misbruget er kommet for langt ud

Et misbrug af alkoholiske drikke kaldes populært ”alkoholisme” – og en person som er ramt af alkoholisme, benævnes en ”alkoholiker”. Selve ordet ”alkoholiker” er behæftet med en række konnotationer, som ikke altid er lige hensigtsmæssige i forhold til problemets omfang og løsning. Rigtig mange mennesker tror nemlig, at en alkoholiker per definition er en subsistensløs stakkel, som nærmest bor på gaden eller på de brune værtshuse.

Dette billede viser dog ikke hele virkeligheden. Alkoholikere findes i alle samfundslag, i samtlige indtægtsklasser, og blandt ufaglærte såvel som kandidater. Uanset din økonomiske formåen eller din sociale status kan du blive ramt af afhængighed. I Danmark, hvor der ingen restriktioner er på køb af alkohol i alle former, er det nemt at udvikle alkoholisme. Stoffet er let tilgængeligt, og da vi i Danmark samtidig har en kultur, som gør det socialt acceptabelt at være beruset i festlige sammenhænge, kan alkoholisme godt være vanskelig at spore.

Men hvis du er tæt på en alkoholiker, vil du hurtigt kunne mærke, når noget er helt galt. Og når du først har konstateret, at din ægtefælle eller samlever har et alvorligt alkohol problem, gælder det om at handle hurtigt. Intet misbrug – heller ikke alkoholisme – går i sig selv igen, når det først det har nået et punkt, hvor misbruget er blevet synligt og problematisk.

Få hjælp og effektiv alkoholbehandling til din kære hos Behandlingscenter Stien

Nårr du skal motivere din ægtefælle eller kæreste til at gå i behandling for at komme ud af sit alkohol misbrug, bør du konsultere de professionelle. Hos Behandlingscenter Stien kan du komme i kontakt med dygtige og erfarne misbrugskonsulenter, som sidder parat til at hjælp dig med den vanskelige konfrontation. Du kan også få hjælp til at planlægge det videre behandlingsforløb, som foregår på selve centeret. Læs mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder